Stichting Big Brothers Big Sisters Of RotterdamBig Brothers Big Sisters

Big Brothers Big Sisters zet zich sinds 1997 in voor kwetsbare kinderen van 5 tot 18 jaar in Rotterdam. Dit doen zij samen met 130 vrijwilligers. Als vrijwilliger spreek je als Big Brother of Sister wekelijks af met je “Little” om samen wat leuks te ondernemen. Zo’n wekelijks moment is van grote waarde voor deze kinderen; even op adem komen, nieuwe dingen ontdekken en door dat beetje extra aandacht neemt vaak ook het zelfvertrouwen toe. Klik hier voor meer informatie over deze Stichting.

Hofplein Theater

De Tuin is Ambassadeur van het Hofplein Theater in Rotterdam. Hofplein biedt het leukste jeugdtheater van Nederland, want hier betreden de grootste kleinste spelers het podium. En dat doet het Hofplein als sinds 1985! Met een berg van voorstellingen, festivals, lessen en educatieprogrammma’s is Hofplein dé plek waar het zeven dagen per week bruist en borrelt. En het leuke is; je hoeft er niet eens naar op zoek, dat ontdek je vanzelf als je bij Hofplein binnenstapt, iedereen is welkom! Klik hier voor meer informatie over het Hofplein Theater.

Familiehuis Daniel Den Hoed

Het Familiehuis wil onderdak bieden aan familieleden van kankerpatiënten die worden behandeld in het Erasmus MC.Familiehuis Daniel den Hoed
In de directe nabijheid van het ziekenhuis kunnen deze bij ons logeren voor korte of langere tijd om dichtbij hun partner, familielid of vriend te zijn. Het Familiehuis biedt rust en een eigen plek: warm, betaalbaar en vooral dichtbij. Meer informatie over het Familiehuis leest u hier.

CAA Foundation

De Dutch CAA Foundation zet zich in om de ziekte CAA nationaal en internationaal onder de aandacht te brengen en om geld in te zamelen voor onderzoek. DeCAA Foundation_De Tuin ziekte CAA speelt zich af in de kleine bloedvaten van de hersenen. In de wand van die vaten hoopt zich giftig eiwit op. Dit veroorzaakt herhaaldelijk hersenbloedingen en infarcten die o.a. leiden tot verlammingen, dementie en uiteindelijk de dood. CAA is geen nieuwe ziekte, maar relatief onbekend omdat men pas sinds kort in staat is om op geavanceerde hersenscans het bestaan van CAA aan te tonen. CAA wordt in toenemende mate onderkend als een belangrijke oorzaak voor dementie en beroertes. Lees hier meer over de CAA Foundation.